Miljön tackar dig för att använda Bambuviskos

Mitt aktiva val för miljön

För mig är det viktigt att produkterna jag använder och erbjuder dig är snälla mot miljön och inte belastar vår jord mer än nödvändigt. Det mesta jag köper själv är second hand och det är jag både nöjd och glad över då det ger gott samvete att aktivt inte bidra till produktionen av mer kläder och prylar i världen. Men vissa varor är ändå viktiga för mig att införskaffa nya. Dessa varor behöver då vara hållbart tillverkade och ha hög kvalitet för att hålla länge! Inget slit och släng här inte!

Därför har jag valt att erbjuda sängkläder av Bambuviskos här i min webbshop. Sängkläder tillverkade av en av världens mest hållbara resurser, tillverkade på ett ansvarsfullt och miljövänligt sätt.

Positiva för din hud och för miljön. Av så hög kvalitet så du kommer njuta av dem i år framöver!

green plant
low angle photography of green bamboo trees

Bambu är en av världens mest hållbara resurser

Den bambu som våra sängkläder tillverkas av är 100% biologiskt nedbrytbar och förnyelsebar. Bambun växer helt organiskt utan konstbevattning, bekämpningsmedel eller gödning i plantage som är certifierade av FSC. Skördning av bambun sker för hand, vilket är skonsamt både för miljön och dess invånare.

Bambun blir till tyg i en viskosprocess där större delen av vattnet i processen återanvänds samt alla kemikalier som behöver användas ansvarsfullt helt och fullt återvinns och tas till vara.

Tillverkningsprocessen för Bambuviskos

Större delen av vattnet återanvänds vid produktionen av bambuviskos till våra sängkläder.

Processen för framställningen av bambuviskosen är helt integrerad och sluten med full återanvändning av kemikalierna.

För att bleka bambuviskosen används miljövänlig väteperoxid till skillnad från konventionell bomull som oftast bleks med klor.

Author
Johanna K Rudholm
Grundare av NaturligtEksemfri med mål att hjälpa andra behandla eksem på ett naturligt och effektivt sätt som boostar och bygger upp huden.

Lämna en kommentar