Varför vill vi använda just kallpressad ekologisk olja i hudvård?

Självklart vill vi tillföra så mycket “goodies” som möjligt till huden genom våra hudvårdsprodukter! Därför är det korta svaret att använda ekologiska kallpressade oljor då de innehåller mest näringsämnen. Nedan följer en kort förklaring om hur kallpressning går till och dess fördelar:

Kallpressning går till så att obearbetade frön genomgår en mekanisk pressning där enbart friktionen tillför värme, vanligtvis upp till 35-45°C. Denna långsamma process med låg temperatur gör att de naturliga näringsämnena i oljan bibehålls och att vi sen kan tillgodogöra oss genom hudvård eller kost. 

Kallpressningen gör att oljan får en djupare färg, rikare smak och doft än om den hade utvunnits genom varmpressning.  Det faktum att denna metod undviker höga temperaturer innebär att oljan behåller sin intakta och levande struktur med maximala hälsofördelar.

Ett annat perspektiv att beakta är att kallpressade oljor inte bara gynnar kroppens och hudens hälsa utan också att metoden är mer fördelaktig för miljön. Kallpressning är inte lika resurskrävande som varmpressning och andra metoder. Genom att välja kallpressade oljor bidrar du till en mer hållbar och ekologiskt medveten konsumtion.

clear glass cruet bottle
Author
Johanna K Rudholm
Grundare av NaturligtEksemfri med mål att hjälpa andra behandla eksem på ett naturligt och effektivt sätt som boostar och bygger upp huden.

Lämna en kommentar