Diplomerad ekologisk hudvårdsterapeut
– med personlig erfarenhet av eksem

Min historia med eksem

Jag heter Johanna och har haft eksem sen jag var några månader gammal.
Nu har jag levt med mitt eksem i strax över 30 år och varit mer eller mindre symtomfri i 8 år. Men jag har fortfarande eksem- närmare bestämt atopiskt eksem och kommer antagligen alltid ha det. Men så länge jag har det utan att det kliar och märks är det helt okej för mig.

Förändringen kom sig av en snällare hudvård som bygger upp huden och dess naturliga funktion i kombination med en mer holistisk syn på kroppen.

Våren 2015 öppnade sig en helt ny värld för mig när jag påbörjade min utbildning till Ekologisk hudvårdsterapeut på Axelsons gymnastiska institut. 
Tillbaka till grunden och att se till hela kroppen fick en helt ny innebörd för mig då vi fick lära oss om bland annat hudens uppbyggnad, vegetabiliska oljor/fettsyror och fukt. I slutet av detta år var mitt eksem nästan helt bra.

Nu är det snart 9 år som jag har använt naturlig hudvård och i stort sett uteslutande ekologiska oljor och tvålar. Och under de senaste 8 åren har jag känt mig mer eller mindre fri från mitt eksem. MEN det finns kvar där och gör sig påmint ibland om jag slarvar med insmörjningen eller produktval.

Jag säger därmed inte att jag har ”botat” mitt eksem. Men det är så pass bra att jag i långa perioder helt kan glömma bort att jag har eksem. Och det är rätt så fantastiskt för någon som kliat sig genom större delen av livet.

Nu vill jag hjälpa dig och de dina som lever med eksem!

signatur
johanna-naturligt-eksemfri
Eksem

Jag vet hur du har det

Min resa med eksem har varit lång och jobbig. Kortison och mjukgörande som svider. Otaliga läkarbesök hos experter, dermatologer, hudterapeuter och sakkunniga.

Så Ja! Jag vet precis hur du har det som inte kan somna för att det kliar och bränner så mycket att du håller på att bli galen.
Ja, Jag vet den där känslan av att inte vilja springa, cykla, träna eller något annat som kan göra att man bli svettig- för att svetten förvärrar eksemet och kliandet.

Eller att dra sig för att duscha/bada för att det gör så ont i huden. Jag vet hur svårt det kan vara att koncentrera sig i skolan eller på jobbet samtidigt som eksemet brinner och hjärnan skriker åt oss att vi ska klia. 

Känslan av att känna sig oattraktiv för att huden är fnasig, röd och grov. Att inte kunna sminka över det – även om man har försökt om och om igen. 

Och jag vet också känslan av maktlöshet av att inte hitta någon lösning.

Men det går att få det bättre!

Nu vill jag hjälpa dig

Målsättningen med Naturligt-Eksemfri.se är att erbjuda dig och din familj stöttning och produkter som underlättar för känslig hud med eksem och främjar en frisk hud på så naturlig väg som möjligt.

Genom att boka en konsultation får du personlig rådgivning för just din hud och situation. Jag delar även med mig av mina insikter och erfarenheter från min resa med atopiskt eksem och som ekologisk hudvårdsterapeut.

Allt för att underlätta din resa mot en friskare hud!