3 Fördelar med att övergå till naturlig och ekologisk hudvård

Valet att byta till ekologisk hudvård kan inledningsvis kännas lite lätt överväldigande och ibland begränsande. För visst vill vi alla använda produkter som luktar gott och är effektiva. Frågan om detta går att uppfylla även med naturlig och ekologisk hudvård kommer snabbt upp och mitt svar är: Javisst! Sjävklart går det!

I denna text ger jag dig de 3 viktigaste anledningarna till varför det är fördelaktigt för både dig och miljön att byta ut din konventionella hudvård till ekologisk hudvård.

Undvik kemikalier

Först och främst är en viktig anledning att du genom att använda ekologisk och naturlig hudvård kan undvika gifter och kemikalier. Trist nog är det i dagens samhälle svårt att undvika kemikalier då de finns i stort sett överallt men genom att göra aktiva val i din konsumtion och användning kan du minska ner mängden kemikalier din kropp måste tackla radikalt. Att bara tänka tanken att det tar mindre än en sekund för kemikalierna i parfymen du använder att nå blodomloppet gör att det i alla fall för mig går rysningar genom kroppen. Och parfym finns i de allra flesta hudvårdsprodukter tillsammans med flera andra olika kemikalier, syntetiska oljor, mineraloljor och konserveringsmedel. Visst finns det en massa forskning om vad dessa olika ingredienser gör var för sig men tyvärr finns ingen klar forskning över hur de olika delarna reagerar med varandra – därmed blir din kropp där alla dessa kemikalier blandas alltså testcentrum för just din specifika cocktail. Inte så kul i mitt tycke! Slipp detta genom att övergå till naturlig hudvård istället!

Bättre bakterieflora

Hudens bakterieflora vinner på att du övergår till naturlig hudvård och detta brukar visa sig som en klarare hud med mer lyster. Läs mer om det i blogginlägget som handlar om huden och dess pH-balans. Men kort sammanfattat har huden precis som din magen en bakterieflora som mår bättre och sämre beroende på vad du tillför. Tvålar och konventionell hudvård tenderar att vara för basiska för huden som i sig har ett surt pH. Naturlig hudvård har allt som oftast lägre pH som passar huden bättre.

Positivt för miljön

Slutligen, genom att välja ekologisk hudvård bidrar du till att skydda natur och miljö och kan därför känna dig som en miljökämpe samtidigt som du står där i badrummet och masserar ditt ansikte med vegetabilisk olja. Anledningen är att de icke-naturliga ämnena måste ta vägen någonstans efter du använt dem och att de därmed allt som oftast hamnar i våra vatten. Så genom att göra ett aktivt val och välja ekologisk hudvård gynnar du både din egen hälsa och miljön.

clear glass bottle on white wooden round table

Snällare produkter =

Vackrare och mer välmående hud som får göra sin “grej” i lugn och ro.

Author
Johanna K Rudholm
Grundare av NaturligtEksemfri med mål att hjälpa andra behandla eksem på ett naturligt och effektivt sätt som boostar och bygger upp huden.

Lämna en kommentar