“Hur smörjer jag mitt barn som verkligen inte vill bli insmort?”

Att smörja barn med eksem är inte alltid lätt. Kanske går det jättebra till att börja med men efter några dagar eller veckor kan det ha ändrats till att bara en kamp då barnet tröttnat på smörjandet. Och när barnet är så litet att hen inte förstår varför man smörjer blir det bara ännu jobbigare- för alla inblandade.

Hur gör man då? Just den här frågan kom upp under en konsultation häromdagen. Jättesvårt att svara på men nedan följer mina tankar och knep för att underlätta insmörjningen.

Ett knep för att snabba på det hela är att blanda hydrolat/vatten och olja/oljorna direkt i handen och sen smörja in dem på huden.

Du kan också göra en blandning i en annan flaska med pump och skaka innan du smörjer in huden.

Prova och se om det fungerar för er! Skriv väldigt gärna en kommentar nedan på hur det går eller om du har andra knep som fungerat för er!

  • Smörj barnet under sömnen stället för precis innan läggdags. Kanske lite klurigt om barnet är lättväckt.
  • Låt insmörjningen bli en mysig massagestund istället för bara en insmörjning. Smörj in oljan med långa mjuka drag och ge en skön massage.
  • Passar det bättre som en lekstund kanske? Kanske kan ni hitta på en sång om insmörjningen som gör det roligare?

Gör ditt eget Skakserum

I en ren glasflaska med tillhörande pump: Häll i hydrolat (ca 60% av flaskans totalmängd) och vald olja/oljor (resterande 40% av flaskans totalmängd). Se till så det finns lite utrymme kvar i flaskan så du kan skaka den och innehållet blandas.

Nu har du en färdig blandning perfekt att ha med i sköterskan eller redo i badrummet inför smörjningen av ditt barn!

Skaka, pumpa ut i handen och smörj in huden.

Author
Johanna K Rudholm
Grundare av NaturligtEksemfri med mål att hjälpa andra behandla eksem på ett naturligt och effektivt sätt som boostar och bygger upp huden.

Lämna en kommentar